T: +31 (0) 591-221683
M: +31 (0) 6-54391183
info@oostmakelaardij.nl

Wonen in Duitsland: waarom?

Er zijn tal van redenen waarom u zou willen wonen in Duitsland. Deze kunnen persoonlijk zijn, van financiële of sociale aard. Wat de reden ook mag zijn, er zijn enkele tastbare voordelen verbonden aan emigreren richting onze Oostburen.

Lage woningprijzen in Duitsland

Misschien wel de vaakst gehoorde reden voor emigratie: huizen zijn in Duitsland aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Voor wie droomt van een leuke groene tuin en een vrijstaand huis maar dat niet kan betalen is Duitsland een prima optie. Komt nog eens bij dat de kwaliteit vaak ook hoger ligt!

Betaalbaar autorijden

Vergeet die BPM en lach eens eventjes met de wegenbelasting. Een auto in Duitsland is weer betaalbaar en niet de financiële lastpost die het in Nederland is. Het verschil kan al gauw tot een klein fortuin oplopen.

Fiscaal aantrekkelijk wonen

De gemeentelijke belastingen zijn een stuk lager dan in Nederland. Bovendien kan geld lenen in de regel ook wat goedkoper dan hier. Bent u gepensioneerd? Proficiat: u krijgt een vriendelijk fiscaal klimaat dat op u wacht.

Goede gezondheidszorg

We moeten er geen doekjes om winden. De gezondheidszorg in Nederland kan soms te wensen overlaten. Die in Duitsland is van een betere kwaliteit. De wachtlijsten zijn een stuk korter, het is goedkoper en u krijgt altijd een persoonlijke behandeling.

Voordelig winkelen

In Duitsland is een BTW percentage van 6% de regel. Zo valt een dagje uit winkelen al snel goedkoper uit dan in Nederland.

Overtuigd? Mooi zo. Dan wenst u vast een makelaar met een ruime ervaring op het gebied van wonen in Duitsland en een groot netwerk in het grensgebied. Wij nemen de lasten van uw schouders en begeleiden u bij het hele aankooptraject. Zo kunt u genieten van uw nieuwe woning zoals het hoort: zorgeloos.

Huis in Duitsland verkopen

Woon je al in Duitsland, maar ben je voornemens je huis te verkopen? Neem dan contact op met Oost Makelaardij voor een gratis waardebepaling.

Veelgestelde Vragen over Wonen in Duitsland

1. Zijn de woningprijzen in Duitsland echt aanzienlijk lager dan in Nederland?

Ja, huizen in Duitsland zijn over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning met een groene tuin en meer ruimte.

2. Hoe zit het met autorijden in Duitsland? Zijn de kosten lager dan in Nederland?

Absoluut. Autorijden in Duitsland is vaak veel betaalbaarder dan in Nederland. De kosten voor BPM en wegenbelasting zijn doorgaans lager, wat kan resulteren in aanzienlijke besparingen voor autobezitters.

3. Zijn er fiscale voordelen verbonden aan het wonen in Duitsland?

Ja, Duitsland biedt over het algemeen een vriendelijker fiscaal klimaat dan Nederland, vooral voor gepensioneerden. Gemeentelijke belastingen zijn vaak lager en lenen kan goedkoper zijn.

4. Hoe zit het met de gezondheidszorg in Duitsland in vergelijking met Nederland?

De gezondheidszorg in Duitsland staat bekend om zijn hoge kwaliteit en efficiëntie. De wachtlijsten zijn korter en de kosten zijn vaak lager dan in Nederland. Patiënten kunnen rekenen op een persoonlijke behandeling en een breed scala aan medische voorzieningen.

5. Is winkelen in Duitsland echt voordeliger vanwege het lagere BTW-percentage?

Ja, het lagere BTW-percentage in Duitsland (6%) maakt winkelen over het algemeen voordeliger dan in Nederland. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen, vooral bij grotere aankopen.

Als u overweegt te verhuizen naar Duitsland of uw huis daar te verkopen, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen. Een ervaren makelaar met een goed netwerk in het grensgebied kan u helpen bij het hele proces, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe woning of een soepele verkoop kunt realiseren. Neem gerust contact op met Oost Makelaardij voor meer informatie en advies.

Asset 1
Gratis zoekopdracht

De mooiste woningen en het laatste aanbod ontvangen? Schrijf u gratis in!

Asset 3
Gratis waardebepaling

Benieuwd naar de waarde van uw woning? Maak vrijblijvend een afspraak!

Asset 4
Meer informatie?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Beoordeling 9.4 gebaseerd op 38 individuele klant beoordelingen op Funda