T: +31 (0) 591-221683
M: +31 (0) 6-54391183
info@oostmakelaardij.nl

Huis verkopen? Gebruik deze tips!

huis verkopen

Heb jij de knoop door gehakt? Ga jij je huis verkopen? Spannend! Er komt een hoop bij kijken maar het is gelukkig te overzien. Als jij hebt besloten om jouw huis te verkopen dan ben je waarschijnlijk ook zelf opzoek naar een nieuwe woning. Als jij opzoek bent naar een nieuwe woning ben je in eerste instantie heel veel foto’s aan het kijken van verschillende huizen. Het ene huis spreekt je aan en het andere huis wat minder. Bij de ene foto krijg je een goed gevoel en bij de andere foto niet. Let daar eens op wanneer jij denkt af te haken. Waarom doe je dat? Is de ruimte te donker?

Of staan er te veel spullen in de ruimte waardoor het heel klein oogt? Kijk nu eens naar houw eigen woning. Is het misschien ook te donker of te vol? Bekijk jouw eigen huis eens alsof je het zal willen kopen. Dus haal die extra spulletjes weg, hang die donkere gordijnen weg of schilder een muurtje toch nog wit. Geef jouw huis dat gevoel die jij ook zoekt bij jou huizenjacht. Op deze manier vergroot je de kans dat mensen ook dat gevoel krijgen bij jouw huis wanneer ze het op een huizensite voorbij zien komen.

De makelaar

Klaar om je huis in de verkoop te zetten? Dan is de juiste makelaar heel belangrijk. Sommige makelaars staan bekend om hun villa’s, de andere om boerderijen en de andere is overal in thuis. Oost Makelaardij heeft een brede ervaring in Nederland en Duitsland. Al ruim 20 jaar!

De foto’s

De foto’s zijn heel belangrijk. Jij knapt zelfs waarschijnlijk soms ook af op een woning waarvan de foto’s nietszeggend zijn. Besluit jij om jouw huis zonder makelaar te gaan verkopen dan moet je meestal ook zelf de foto’s nemen. Kijk hier heel goed mee uit. Dit gaat vaker mis dan dat het goed gaat. Jij denkt vast dat dit leuke hoekje een foto waard is. Maar de koper kijkt niet naar het leuke hoekje, die wil de ruimte in zijn geheel zien. Ga zeker opzoek naar een fotograaf als je mooie foto’s wilt. Verkoop je jouw huis wel via de makelaar dan hebben zij vaak een ervaren fotograaf. Maak hier dan ook gebruik van. Een foto kan het maken of breken.

De bezichtigingen

Ben jij zelf wel eens op bezichtiging geweest waarvan je de kriebels kreeg? Het stinkt, het bed is niet opgemaakt, er is niet gezogen, de afwas staat er nog, de handdoeken liggen er nog. Waarschijnlijk heb jij goed je best gedaan om het huis aan kant te maken voor de foto’s. De kijker verwacht dan ook dat de woning er zo uit ziet. Probeer dus bij iedere kijker jouw woning zo te maken alsof ze door de foto’s heen lopen. Schoon, opgeruimd, licht, gordijnen open en lekker ruikend. Die eerste indruk is het allerbelangrijkste.

Tip: vraag eens een vriend of buurvrouw of die een rondje door jouw huis willen lopen. Zij zien vaak dingen die jijzelf niet ziet. Zo ga je voor het beste eindresultaat.
Succes!

Asset 1
Gratis zoekopdracht

De mooiste woningen en het laatste aanbod ontvangen? Schrijf u gratis in!

Asset 3
Gratis waardebepaling

Benieuwd naar de waarde van uw woning? Maak vrijblijvend een afspraak!

Asset 4
Meer informatie?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Beoordeling 9.4 gebaseerd op 38 individuele klant beoordelingen op Funda