T: +31 (0) 591-221683
M: +31 (0) 6-54391183
info@oostmakelaardij.nl

Huis verkopen? Ga voor duurzaamheid!

Duurzaamheid is een groot thema in Nederland, zeker op het gebied van huisvesting. Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen en andere manieren om de woning te verduurzamen. Deze verduurzaming kan de prijs van een huis flink doen stijgen bij het verkopen van het huis. Onderstaand een aantal ideeën voor het verduurzamen van uw woning.

Woning verduurzamen

Natuurlijk kun je naar de zware industrie wijzen, maar ook onze woningen zijn een bron van CO2. Veruit de meeste huizen hebben een gas gestookte CV ketel voor warm water en verwarming. Ook al onze elektrische apparatuur draagt bij aan de uitstoot van CO2. Veel van onze stroom wordt namelijk opgewekt in centrales die draaien op gas of zelfs nog op steenkool. Verduurzamen is het devies. Hoe kunnen we daar zelf aan bijdragen? Een van de dingen die we zelf kunnen doen, is ons huis verduurzamen. Maar hoe pak je dat aan? Wat kun je allemaal doen om je huis te verduurzamen?

Isoleer je huis

Zeker in de oudere huizen is het niet best gesteld met de isolatie. Dat geldt niet alleen voor de jaren 30 woningen, ook in later gebouwde woningen is het bar en boos met de isolatie. Veel huizen hebben nog niet overal dubbel glas en dat zorgt voor veel warmteverlies. De CV ketel draait overuren om het huis een beetje behaaglijk te houden. Enkel glas is klimaat technisch echt uit den boze. Vervang enkel glas en ouder dubbel glas door tripple HR glas, bij voorkeur in combinatie met kunststof kozijnen. Maar niet alleen je ramen zorgen voor verlies. Ook de vloeren, muren en daken moeten geïsoleerd worden. Doe je dat niet, dan verlies je alsnog veel warmte en blijft je energieverbruik om je huis te verwarmen onverminderd hoog. Het is aan te raden om eerst zelf onderzoek te doen en je goed voor te laten lichten. Online is veel informatie te vinden. Geef bij je onderzoek ook veel aandacht aan reviews en ervaringen van anderen. Je zult helaas niet de eerste zijn die met een mooi verhaal over goedkope isolatie opgelicht wordt door een malafide aannemer. Uiteindelijk zit je dan duizenden euro’s lichter nog steeds in een energie verslindend huis.

Laat zonnepanelen installeren

Een andere manier om minder fossiele brandstoffen te gebruiken, is ervoor te kiezen om zelf energie op te wekken. Een windmolen in de tuin is natuurlijk geen optie, zonnepanelen op je dak daarentegen wel. De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Hoeveel panelen er op je dak passen, is per dak verschillend. Er zijn echter ook daken die door de ligging, bijvoorbeeld op het noorden, of door schaduw, bijvoorbeeld door een hoog gebouw vlakbij, ongeschikt zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Je kunt dit redelijk eenvoudig zelf uitzoeken, bijvoorbeeld via de website zonatlas.nl. Op deze site kun je een gratis dakcheck uit laten voeren op basis van gegevens uit het kadaster. Net zoals bij het isoleren van je huis, is het ook hier aan te raden om je goed te verdiepen en je voor te laten lichten.

Laat een warmtepomp installeren

Als je je huis goed geïsoleerd hebt en zonnepanelen op het dak hebt laten installeren, dan kun je nog een stap nemen om je huis duurzamer te maken. Je kunt ervoor kiezen om een warmtepomp te laten installeren. Een warmtepomp neem de functie van de CV ketel over. Een warmtepomp werkt op stroom en aangezien je zonnepanelen hebt, heb je aan duurzame stroom geen gebrek. Een warmtepomp heeft echter wel minder capaciteit dan een CV ketel. Derhalve komt een warmtepomp alleen tot zijn recht in een volledig geïsoleerd huis met zonnepanelen op het dak. Als je een warmtepomp in een slecht geïsoleerd huis zonder zonnepanelen installeert, gaat je stroomverbruik drastisch omhoog. Daar komt nog bij dat de capaciteit van een warmtepomp gewoon te laag is om in al je vraag naar warm water en verwarming te voldoen. Dan heb je alsnog de CV ketel nodig en blijf je veel gas verbruiken.

Asset 1
Gratis zoekopdracht

De mooiste woningen en het laatste aanbod ontvangen? Schrijf u gratis in!

Asset 3
Gratis waardebepaling

Benieuwd naar de waarde van uw woning? Maak vrijblijvend een afspraak!

Asset 4
Meer informatie?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Beoordeling 9.4 gebaseerd op 38 individuele klant beoordelingen op Funda

COVID-19

Maatregelen van Oost Makelaardij in relatie tot het Coronavirus (COVID-19):
Ook ons kantoor neemt de verantwoordelijkheid, om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Neemt u even de tijd, om onderstaande informatie door te lezen. Wij vragen u vriendelijk, doch dringend onderstaande voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

Bezichtigingen:

Gezien de richtlijnen van het kabinet, RIVM en de NVM kunnen er bezichtigingen plaats vinden. Houdt u daarbij de volgende voorwaarden in acht:

Als een bezichtiging oriënterend van aard is of als u bij voorbaat al twijfelt of een huis of appartement passend voor u is, dan zien wij graag dat u de afspraak afzegt.
Bent u verkouden, heeft u last van droge hoest, benauwdheid en/of heeft u koorts, heeft u recent contact gehad met een patiënt met het coronavirus of diens familie of bent u in een gebied geweest waar het coronavirus heerst, annuleer dan de afspraak! U wordt NIET toegelaten tot de woning of het appartement.
Wij schudden geen handen, maar zullen u hartelijk met een glimlach verwelkomen. Wij blijven gedurende de bezichtiging op gepaste afstand (minimaal 1,5 meter) en dragen een mondmasker.
Onze (assistent) makelaar bezichtigt met maximaal met 2 personen tegelijk. Wij verzoeken u dan ook, om geen kinderen, ouders en/of vrienden mee te nemen, omdat zij helaas niet toegelaten worden in de woning of het appartement.
Opvolgende kijkers laten we binnen, zodra de voorgaande kijkers zijn vertrokken.
Te koop staande objecten kunnen NIET op afstand/digitaal bezichtigd worden. Ook is het niet mogelijk, om een woning/appartement ongezien te kopen. U dient een object fysiek bekeken te hebben. 

Ons kantoor:

Ons kantoor is momenteel niet toegankelijk voor onaangekondigd bezoek. We zijn echter wel telefonisch en per e-mail bereikbaar.
In overleg kunnen er afspraken op kantoor plaats vinden.
Een afspraak kan alleen plaats vinden met maximaal 2 personen tegelijk samen met de (assistent) makelaar. Wij verzoeken u dan ook, om geen kinderen, ouders en/of vrienden mee te nemen, omdat zij helaas niet op ons kantoor zullen worden toegelaten.
Opvolgende afspraken laten we binnen, zodra de voorgaande zijn vertrokken.
Waar mogelijk zullen we zoveel mogelijk digitaal werken. Akten en opdrachten kunnen ook op afstand worden ondertekend. Alles overigens altijd in overleg.
Wij vertrouwen op uw medewerking en begrip!

Corona bestrijden kunnen we alleen samen!